Gijzenzele

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Gijzenzele? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Via zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Omwille van gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij deze website vind je waardevolle informatie aangaande zonnepanelen kopen in Gijzenzele!

zonnepanelen installateur 9860
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOosterzele
Postcode98600
Gasverbruik21.660 kWh
Stroomverbruik kWh3562,00142363582 kWh
Gemiddelde energierekening€170,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Gijzenzele oktober 2023

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Oosterzele. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Oosterzele kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Gijzenzele
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen erg goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4880), dan is het belastingvoordeel al gauw €605. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Gijzenzele schommelen tussen de €4100 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor grofweg 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €740,00 (tarief oktober 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Gijzenzele kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119107€3450 – €4325€410
2307012€5275 – €5650€500
3347016€5950 – €6050€725
4394017€6400 – €6725€950
5460020€6975 – €7300€1000
6501023€7425 – €8000€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Gijzenzele vind jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gijzenzele bedraagt 3562,00142363582 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Gijzenzele?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gijzenzele

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Gijzenzele vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan heb jij in enkele stappen een betrouwbare vakspecialist in jouw streek. Tal van bedrijven hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijzen. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf expliciet jouw woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Gijzenzele.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gijzenzele op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Gijzenzele
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Gijzenzele een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!