Nazareth

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Nazareth? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels onze website ontdek jij samengestelde toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Nazareth!

zonnepanelen installateur 9810
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNazareth
Postcode98100
Gasverbruik22.730 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€170,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Nazareth mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je de spelregels in de gemeente Nazareth. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Nazareth zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Nazareth
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4950), dan loopt het voordeel al gauw op tot €614. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nazareth schommelen tussen de €5100 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 2970 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €742,50 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Nazareth bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119807€3675 – €4450€400
2292011€5100 – €5800€650
3346014€6025 – €6150€775
4380018€6500 – €6600€880
5431019€7050 – €7125€960
6497022€7575 – €8175€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Nazareth bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nazareth bedraagt 3365 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Nazareth?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nazareth

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Nazareth vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs vergelijk jij snel en eenvoudig een erkende leverancier in jouw eigen buurt. De meeste monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het genre woning (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Nazareth.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het helder hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Nadien zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nazareth op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Nazareth
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Nazareth een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente