Ramskapelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Ramskapelle? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Door zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door deze pagina doorzoek jij omvangrijke aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Ramskapelle!

zonnepanelen installateur 8620
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteNieuwpoort
Postcode86200
Gasverbruik22.600 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€168,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Ramskapelle februari 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be check jij de spelregels in de gemeente Nieuwpoort. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Nieuwpoort bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Ramskapelle
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4820), dan is het voordeel al snel €598. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ramskapelle variëren tussen de €5400 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op ongeveer 2770 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en NLE betaal je daarvoor zo’n €692,50 (prijspeil februari 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Ramskapelle kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120007€3500 – €4475€410
2303011€5200 – €5900€575
3355015€5950 – €6175€850
4386017€6400 – €6675€920
5459020€6975 – €7250€1010
6518021€7525 – €8050€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Ramskapelle bekijk je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ramskapelle is 3300 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Ramskapelle?

Voor het leggen van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ramskapelle

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Ramskapelle vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan tref je zonder problemen een deskundige aanbieder in jouw streek. Tal van monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de aard van de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Kies daarna een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Ramskapelle.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook certificering (je kunt denken aan IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ramskapelle op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Ramskapelle
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Ramskapelle aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!