Sint-Jacobs-Kapelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Sint-Jacobs-Kapelle? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van deze pagina lees je accurate info over zonnepanelen kopen in Sint-Jacobs-Kapelle!

zonnepanelen installateur 8600
 • Lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode86000
Gasverbruik22.530 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€174,09

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Sint-Jacobs-Kapelle juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Diksmuide. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Diksmuide bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Sint-Jacobs-Kapelle
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4750), dan is het voordeel al snel €589. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sint-Jacobs-Kapelle komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2700 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €675,00 (prijs juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Sint-Jacobs-Kapelle bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118306€3550 – €4250€420
2286013€5225 – €5600€625
3336016€6025 – €6100€850
4411016€6475 – €6625€890
5470020€6925 – €7275€1010
6502021€7700 – €8050€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Sint-Jacobs-Kapelle check jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Jacobs-Kapelle bedraagt 3565 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee klanten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Sint-Jacobs-Kapelle?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-jacobs-kapelle

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Sint-Jacobs-Kapelle vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan kies je in een zeer korte periode een deskundige expert in je postcodegebied. Tal van aanbieders beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de aard van de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Sint-Jacobs-Kapelle.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar check ook relevante keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Jacobs-Kapelle op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Sint-Jacobs-Kapelle
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Jacobs-Kapelle een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!