Anseroeul

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Anseroeul? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze vergelijker doorzoek jij actuele gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Anseroeul!

zonnepanelen installateur 7750
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMont-De-L’Enclus
Postcode77500
Gasverbruik22.720 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€172,52

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Anseroeul juni 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Mont-De-L’Enclus. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Mont-De-L’Enclus zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Anseroeul
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4690), dan is het voordeel al snel €581. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Anseroeul liggen tussen de €5200 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2990 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €747,50 (tarief juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Anseroeul kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117508€3450 – €4475€390
2309011€5000 – €5625€575
3328016€5975 – €6275€700
4408018€6300 – €6650€930
5442019€6900 – €7175€990
6495021€7550 – €7900€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Anseroeul lees jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Anseroeul is 3460 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Anseroeul?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-anseroeul

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Anseroeul vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten tref je snel en eenvoudig een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. Verscheidene adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Anseroeul.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op die manier is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (bijv. Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Anseroeul op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Anseroeul
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Anseroeul aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!