Russeignies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Russeignies? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be check jij handige tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Russeignies!

zonnepanelen installateur 7750
 • Lagere energiekost.
 • Groene investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMont-De-L’Enclus
Postcode77500
Gasverbruik22.740 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€172,83

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Russeignies december 2023

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Mont-De-L’Enclus. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Mont-De-L’Enclus zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Russeignies
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4710), dan loopt het voordeel al gauw op tot €584. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Russeignies liggen tussen de €5300 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert grofweg 3010 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €752,50 (onkosten december 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Russeignies bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120907€3700 – €4225€430
2281011€5075 – €5600€575
3349014€5975 – €6225€700
4419016€6500 – €6675€880
5452019€7075 – €7150€970
6510022€7650 – €8025€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Russeignies ontdek je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Russeignies bedraagt 3470 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2825 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Russeignies?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-russeignies

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Russeignies vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan vergelijk je zonder problemen een uitmuntende aanbieder in jouw omgeving. Diverse specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het soort dak (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Russeignies.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Russeignies op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Russeignies
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Russeignies een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!