Orroir

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Orroir? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij onze website ontdek je omvangrijke adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Orroir!

zonnepanelen installateur 7750
 • Direct lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMont-De-L’Enclus
Postcode77500
Gasverbruik22.730 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€172,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Orroir december 2023

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be bekijk jij de spelregels in de gemeente Mont-De-L’Enclus. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Mont-De-L’Enclus zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Orroir
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4700), dan bedraagt het voordeel al snel €583. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Orroir liggen tussen om en nabij de €4500 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 3000 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €750,00 (prijs december 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Orroir kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118307€3650 – €4475€400
2299011€5050 – €5625€525
3344015€5975 – €6075€850
4380016€6325 – €6725€880
5458020€6975 – €7150€1020
6509021€7500 – €7950€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Orroir ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Orroir bedraagt 3465 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed zijn er dunne-film panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Orroir?

Voor het leggen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-orroir

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Orroir vergelijken? Door middel van onderstaande tips tref je zonder problemen een professionele leverancier in jouw omgeving. Sommige adviseurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk het soort woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Orroir.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar let ook op certificering (denk aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Orroir op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Orroir
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Orroir een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!