Amougies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Amougies? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Met zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker lees je actuele aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Amougies!

zonnepanelen installateur 7750
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMont-De-L’Enclus
Postcode77500
Gasverbruik22.710 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€172,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Amougies december 2023

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Mont-De-L’Enclus. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Mont-De-L’Enclus kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Amougies
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4680), dan loopt het voordeel al gauw op tot €580. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Amougies fluctueren tussen de €5000 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €745,00 (tarief december 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Amougies kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117307€3475 – €4450€390
2282012€5000 – €5600€600
3359015€6050 – €6050€800
4419017€6425 – €6800€900
5452019€7075 – €7275€1010
6518022€7450 – €8200€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Amougies ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Amougies is 3455 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Amougies?

Voor het leggen van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-amougies

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Amougies vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt heb jij in een zeer korte periode een professionele installateur in de regio. De meeste leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de aard van de woning. Het type woning (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Amougies.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Amougies op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Amougies
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Amougies een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!