Monceau-Imbrechies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Monceau-Imbrechies? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze tool vind je omvangrijke details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Monceau-Imbrechies!

zonnepanelen installateur 6592
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMomignies
Postcode65920
Gasverbruik20.720 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€161,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Monceau-Imbrechies juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Momignies. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Momignies kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Monceau-Imbrechies
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4940), dan is het voordeel al snel €612. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Monceau-Imbrechies fluctueren tussen de €5400 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert zo’n 3040 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €760,00 (prijs juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Monceau-Imbrechies bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117907€3525 – €4425€420
2310012€5150 – €5875€650
3339014€5900 – €6200€875
4387018€6425 – €6800€950
5456020€7050 – €7175€1020
6496022€7575 – €7800€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Monceau-Imbrechies check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Monceau-Imbrechies bedraagt 3360 kWh. Dit staat voor rond de 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Monceau-Imbrechies?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-monceau-imbrechies

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Monceau-Imbrechies vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in enkele stappen een uitstekende monteur in jouw eigen buurt. Veel specialisten beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Monceau-Imbrechies.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit uw regio. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar certificering (zoals IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Monceau-Imbrechies op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Monceau-Imbrechies
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Monceau-Imbrechies een vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!