Beauwelz

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Beauwelz? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van onze vergelijker vind jij actuele raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Beauwelz!

zonnepanelen installateur 6594
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMomignies
Postcode65940
Gasverbruik20.740 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€162,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Beauwelz maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Momignies. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Momignies zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Beauwelz
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4960), dan bedraagt het voordeel al snel €615. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (maart 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Beauwelz komen doorgaans uit tussen de €5000 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 3060 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €765,00 (prijspeil maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Beauwelz bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118008€3525 – €4300€400
2296012€5250 – €5900€600
3345016€5900 – €6100€725
4404017€6525 – €6800€940
5432019€7050 – €7275€990
6484022€7650 – €8150€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Beauwelz check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beauwelz bedraagt 3370 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 11 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Beauwelz?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beauwelz

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Beauwelz vergelijken? Door middel van onze stappenplan heb jij in enkele stappen een deskundige specialist in je postcodegebied. Veel installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Beauwelz.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beauwelz op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Beauwelz
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Beauwelz een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!