Seloignes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Seloignes? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Via de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door onze tool vind jij accurate details m.b.t. zonnepanelen kopen in Seloignes!

zonnepanelen installateur 6596
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMomignies
Postcode65960
Gasverbruik20.760 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€162,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Seloignes maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Momignies. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Momignies kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Seloignes
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren heel voordelig een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4980), dan is het belastingvoordeel al gauw €617. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Seloignes komen doorgaans uit tussen de €4600 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pakweg 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €770,00 (vergoeding maart 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Seloignes is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118506€3575 – €4225€440
2292013€5175 – €5800€625
3349014€6050 – €6100€800
4382016€6375 – €6850€890
5441019€7075 – €7150€1020
6483023€7475 – €7900€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Seloignes vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Seloignes is 3380 kWh. Dit staat voor grofweg 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De meeste huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Seloignes?

Bij het installeren van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-seloignes

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Seloignes vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs kies je in een zeer korte periode een deskundige leverancier in jouw omgeving. Sommige installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf expliciet het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Seloignes.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar check ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Seloignes op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Seloignes
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Seloignes een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!