Forge-Philippe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Forge-Philippe? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze website check je samengestelde details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Forge-Philippe!

zonnepanelen installateur 6596
 • Direct lagere energielasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMomignies
Postcode65960
Gasverbruik20.750 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€162,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Forge-Philippe maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij de spelregels in de gemeente Momignies. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Momignies kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Forge-Philippe
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waarmee consumenten heel voordelig een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4970), dan is jouw winst al gauw €616. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (maart 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Forge-Philippe variëren tussen de €4500 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen mondt uit in grofweg 3070 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €767,50 (vergoeding maart 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Forge-Philippe is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119306€3550 – €4350€410
2301011€5225 – €5750€625
3337015€5925 – €6075€725
4390017€6475 – €6625€920
5455020€7025 – €7275€960
6487021€7500 – €7825€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Forge-Philippe check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Forge-Philippe is 3375 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee consumenten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Forge-Philippe?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-forge-philippe

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Forge-Philippe vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder vergelijk je vandaag nog een betrouwbare specialist in de buurt. Verscheidene monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de aard van de woning. Het type dak (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo erkend zonnepanelen advies in Forge-Philippe.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Zo weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Forge-Philippe op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Forge-Philippe
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Forge-Philippe een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!