Grand-Reng

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Grand-Reng? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door het financieel interessante plaatje, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk jij samengestelde aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Grand-Reng!

zonnepanelen installateur 6560
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteErquelinnes
Postcode65600
Gasverbruik20.640 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€160,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Grand-Reng maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Erquelinnes. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Erquelinnes bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Grand-Reng
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4860), dan pak je al snel €602. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Grand-Reng liggen tussen de €5200 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2960 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Qurrent betaal je al snel €740,00 (vergoeding maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Grand-Reng kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119006€3525 – €4325€440
2288013€5175 – €5700€500
3358016€6000 – €6275€775
4388016€6550 – €6850€950
5436019€7025 – €7125€970
6492021€7700 – €8025€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Grand-Reng bekijk je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grand-Reng is 3320 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Grand-Reng?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grand-reng

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Grand-Reng vergelijken? Middels tips van onze adviseurs vergelijk je in korte tijd een goede vakman in je postcodegebied. Sommige installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de tarieven. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het type woning. Het genre dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Grand-Reng.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij ook hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Grand-Reng op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Grand-Reng
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Grand-Reng aanvullend capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!