Bersillies-L’Abbaye

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Bersillies-L’Abbaye? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Op basis van een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van deze website vind je veelzijdige gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Bersillies-L’Abbaye!

zonnepanelen installateur 6560
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteErquelinnes
Postcode65600
Gasverbruik20.630 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€160,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bersillies-L’Abbaye juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Erquelinnes. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Erquelinnes bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Bersillies-L’Abbaye
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4850), dan loopt het voordeel al gauw op tot €601. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bersillies-L’Abbaye liggen tussen om en nabij de €4900 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in zo’n 2950 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €737,50 (onkosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Bersillies-L’Abbaye kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119608€3675 – €4500€390
2286013€5275 – €5625€500
3348015€6050 – €6125€750
4408018€6375 – €6700€940
5449019€6900 – €7150€1020
6513022€7550 – €8175€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Bersillies-L’Abbaye vind jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bersillies-L’Abbaye bedraagt 3315 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bersillies-L’Abbaye?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bersillies-l-abbaye

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bersillies-L’Abbaye vergelijken? Met het advies hieronder vind je in enkele stappen een goede vakspecialist in je woonplaats. Diverse installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer expliciet het huis. Het soort huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft dan relevant zonnepanelen advies in Bersillies-L’Abbaye.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (denk aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bersillies-L’Abbaye op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Bersillies-L’Abbaye
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bersillies-L’Abbaye een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!