Sommethonne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Sommethonne? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze website doorzoek jij veelzijdige toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sommethonne!

zonnepanelen installateur 6769
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteMeix-Devant-Virton
Postcode67690
Gasverbruik20.380 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€161,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sommethonne juli 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Meix-Devant-Virton. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Meix-Devant-Virton is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Sommethonne
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4850), dan is het belastingvoordeel al gauw €601. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jeeen soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sommethonne komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert zo’n 3010 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €752,50 (onkosten juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Sommethonne kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118707€3650 – €4325€420
2308012€5100 – €5700€625
3327015€5950 – €6200€850
4416016€6475 – €6725€940
5470019€7050 – €7250€1020
6513023€7600 – €8125€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Sommethonne check jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sommethonne bedraagt 3390 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 panelen van 295 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde klanten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Sommethonne?

Puur voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sommethonne

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Sommethonne vergelijken? Middels onderstaande tips zoek je vandaag nog een betrouwbare aanbieder in de buurt. Diverse adviseurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer het soort woning. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Sommethonne.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daarna versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Sommethonne op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Sommethonne
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sommethonne een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!