Robelmont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Robelmont? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Dankzij zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Wegens gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van onze website doorzoek je toepasbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Robelmont!

zonnepanelen installateur 6769
 • Lagere energierekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteMeix-Devant-Virton
Postcode67690
Gasverbruik20.370 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€161,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Robelmont september 2023

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Meix-Devant-Virton. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Meix-Devant-Virton zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Robelmont
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4840), dan profiteer je al van een korting van zo’n €600. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Robelmont schommelen tussen de €4800 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 3000 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €750,00 (prijs september 2023). Via goedkope zonnepanelen in Robelmont is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117706€3475 – €4275€440
2279011€5200 – €5900€525
3350016€6050 – €6075€850
4413017€6350 – €6825€940
5463020€6950 – €7175€1030
6506023€7700 – €8175€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Robelmont tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Robelmont bedraagt 3385 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Veel bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vinden we dunne-film panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Robelmont?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-robelmont

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Robelmont vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten heb je binnen enkele minuten een deskundige aanbieder in jouw streek. Sommige aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het type huis. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Robelmont.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Robelmont op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Robelmont
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Robelmont een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!