Villers-La-Loue

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Villers-La-Loue? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij samengestelde details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Villers-La-Loue!

zonnepanelen installateur 6769
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Los van de energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuxemburg
GemeenteMeix-Devant-Virton
Postcode67690
Gasverbruik20.390 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€161,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Villers-La-Loue september 2023

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Meix-Devant-Virton. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Meix-Devant-Virton kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Villers-La-Loue
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4860), dan profiteer je al van een korting van zo’n €602. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (september 2023) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Villers-La-Loue liggen tussen om en nabij de €4000 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €755,00 (kosten september 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Villers-La-Loue bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3525 – €4450€400
2303011€5100 – €5725€675
3354015€5925 – €6150€750
4407017€6300 – €6600€920
5470020€7100 – €7250€960
6516023€7525 – €7800€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Villers-La-Loue achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-La-Loue bedraagt 3395 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Villers-La-Loue?

Voor zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-la-loue

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Villers-La-Loue vergelijken? Via onze stappenplan vind jij binnen enkele minuten een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Een aantal aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Villers-La-Loue.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Villers-La-Loue op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Villers-La-Loue
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-La-Loue een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!