Gérouville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Gérouville? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Middels een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze tool check jij praktische info aangaande zonnepanelen kopen in Gérouville!

zonnepanelen installateur 6769
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuxemburg
GemeenteMeix-Devant-Virton
Postcode67690
Gasverbruik20.360 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€160,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Gérouville juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Meix-Devant-Virton. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Meix-Devant-Virton zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Gérouville
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens erg goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4830), dan pak je al snel €599. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Gérouville zitten vaak tussen de €4500 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor plusminus 2990 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Vandebron betaal je hiervoor wel €747,50 (prijs juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Gérouville bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119508€3525 – €4375€390
2284011€5225 – €5900€500
3332015€6000 – €6125€800
4388017€6450 – €6600€900
5436019€7075 – €7300€980
6519021€7450 – €8075€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Gérouville tref je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gérouville bedraagt 3380 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh zijn dat 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Gérouville?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gerouville

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Gérouville vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vergelijk jij zonder problemen een betrouwbare aanbieder in de buurt. De meeste leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de tarieven. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het soort woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Gérouville.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Vandaar weten we hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvang je de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar kijk goed naar certificering (denk aan ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gérouville op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Gérouville
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Gérouville een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!