La Hestre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in La Hestre? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Door middel van krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze tool doorzoek je waardevolle toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in La Hestre!

zonnepanelen installateur 7170
 • Structureel lagere energiekost.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteManage
Postcode71700
Gasverbruik21.630 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€169,21

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in La Hestre juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Manage. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Manage kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis La Hestre
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4350), dan pak je al snel €539. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een aanbieding met 10 panelen in La Hestre schommelen tussen de €5400 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €680,00 (onkosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in La Hestre is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119208€3550 – €4325€440
2281012€5000 – €5900€500
3351016€5925 – €6025€875
4410017€6475 – €6850€940
5460020€6975 – €7225€1000
6494023€7400 – €7950€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck La Hestre tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in La Hestre bedraagt 3515 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh zijn dat er 11, en voor 3950 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in La Hestre?

Voor panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-la-hestre

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in La Hestre vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt tref je moeiteloos een professionele vakspecialist in jouw omgeving. Tal van monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in La Hestre.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in La Hestre op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief La Hestre
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in La Hestre een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!