Fayt-Lez-Manage

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Fayt-Lez-Manage? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Met het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van deze website doorzoek jij handige gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Fayt-Lez-Manage!

zonnepanelen installateur 7170
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteManage
Postcode71700
Gasverbruik21.620 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€169,06

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Fayt-Lez-Manage maart 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Manage. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Manage zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Fayt-Lez-Manage
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4340), dan loopt het voordeel al gauw op tot €538. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (maart 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Fayt-Lez-Manage schommelen tussen de €5000 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op grofweg 2710 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en Oxxio betaal je al snel €677,50 (tarieven maart 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Fayt-Lez-Manage bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120307€3550 – €4300€430
2304011€5100 – €5775€675
3324014€6050 – €6150€825
4401017€6375 – €6675€930
5470020€7050 – €7150€1010
6494021€7450 – €8125€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Fayt-Lez-Manage vind je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fayt-Lez-Manage bedraagt 3510 kWh. Dit staat voor rond de 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Fayt-Lez-Manage?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fayt-lez-manage

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Fayt-Lez-Manage vergelijken? D.m.v. onze stappenplan zoek je zonder problemen een deskundige leverancier in je woonplaats. Een aantal leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het soort huis. Het soort dak (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Fayt-Lez-Manage.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Fayt-Lez-Manage op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Fayt-Lez-Manage
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Fayt-Lez-Manage een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!