Bellecourt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Bellecourt? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Aan de hand van de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Dankzij dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van deze website doorzoek jij uitgebreide tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bellecourt!

zonnepanelen installateur 7170
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieubewuste keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteManage
Postcode71700
Gasverbruik21.600 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€168,75

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bellecourt februari 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Manage. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Manage zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Bellecourt
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4320), dan pak je al snel €536. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Bellecourt liggen tussen de €4500 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert circa 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en Qurrent betaal je al snel €775,00 (kosten februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bellecourt kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3700 – €4275€440
2287011€5275 – €5900€625
3348014€6050 – €6125€775
4420017€6350 – €6850€930
5434020€6925 – €7275€1020
6489021€7650 – €7900€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Bellecourt tref jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bellecourt is 3500 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Veel mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bellecourt?

Puur voor PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bellecourt

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Bellecourt vergelijken? Dankzij het advies hieronder kies jij zonder problemen een uitmuntende leverancier in je woonplaats. Diverse monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Bellecourt.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bellecourt op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Bellecourt
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bellecourt aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!