Pollinkhove

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Pollinkhove? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker check je uitgebreide aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Pollinkhove!

zonnepanelen installateur 8647
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verantwoorde investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLo-Reninge
Postcode86470
Gasverbruik22.770 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€171,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Pollinkhove december 2023

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Lo-Reninge. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Lo-Reninge zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Pollinkhove
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4990), dan is het belastingvoordeel al gauw €619. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat wel veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Pollinkhove zitten vaak tussen de €5100 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in circa 2940 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €735,00 (vergoeding december 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Pollinkhove bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117306€3425 – €4325€390
2304013€5200 – €5875€650
3332014€6100 – €6075€700
4405016€6450 – €6700€920
5463019€6925 – €7150€990
6498021€7650 – €8075€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Pollinkhove bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pollinkhove bedraagt 3385 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Pollinkhove?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pollinkhove

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Pollinkhove vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs vind jij binnen enkele minuten een deskundige vakman in jouw omgeving. Een aantal monteurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer expliciet jouw woning. Het type huis (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Pollinkhove.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Zo weten we hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Pollinkhove op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Pollinkhove
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Pollinkhove een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!