Pellaines

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Pellaines? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Met het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Door de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van onze website lees je samengestelde details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Pellaines!

zonnepanelen installateur 4287
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuik
GemeenteLincent
Postcode42870
Gasverbruik22.230 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€169,46

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Pellaines juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Lincent. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Lincent zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Pellaines
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4450), dan bedraagt het voordeel al snel €552. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Pellaines fluctueren tussen de €4400 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert zo’n 2700 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta of Vandebron betaal je hiervoor wel €675,00 (onkosten juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Pellaines bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118007€3450 – €4300€400
2291011€5100 – €5825€675
3346015€6000 – €6125€825
4406017€6400 – €6850€910
5463019€7075 – €7150€1020
6491021€7400 – €7900€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Pellaines zie je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pellaines bedraagt 3415 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 12 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Pellaines?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pellaines

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Pellaines vergelijken? Door onze stappenplan heb je binnen enkele minuten een betrouwbare expert in je woonplaats. Sommige monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Pellaines.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Pellaines op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Pellaines
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Pellaines een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!