Racour

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Racour? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Door de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van deze website vind je uitgebreide gegevens over zonnepanelen kopen in Racour!

zonnepanelen installateur 4287
 • Lagere energiekost.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuik
GemeenteLincent
Postcode42870
Gasverbruik22.240 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€169,62

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Racour maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lincent. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Lincent kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Racour
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4460), dan is jouw winst al gauw €553. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (maart 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Racour liggen tussen de €4300 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en/of Powerpeers betaal je al snel €677,50 (prijs maart 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Racour is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119807€3500 – €4450€380
2274013€5300 – €5850€650
3345015€5975 – €6200€775
4410017€6475 – €6725€940
5450020€6950 – €7150€1020
6492023€7700 – €8000€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Racour bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Racour is 3420 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Racour?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-racour

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Racour vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt tref je in een zeer korte periode een professionele leverancier in jouw omgeving. Tal van installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het type woning. Het genre huis (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Racour.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Racour op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Racour
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Racour aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!