Bilstain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Bilstain? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Door de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze vergelijker bekijk jij uitgebreide informatie over zonnepanelen kopen in Bilstain!

zonnepanelen installateur 4831
 • Lagere energierekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuik
GemeenteLimbourg
Postcode48310
Gasverbruik23.940 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€175,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bilstain juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Limbourg. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Limbourg kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Bilstain
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4660), dan is het voordeel al snel €578. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bilstain liggen tussen de €5100 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in om en nabij 2770 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of NLE betaal je hiervoor wel €692,50 (prijspeil juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Bilstain is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120607€3650 – €4400€400
2305011€5275 – €5625€500
3332014€6000 – €6200€775
4402016€6350 – €6800€920
5450020€7000 – €7250€970
6481021€7700 – €8175€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Bilstain tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bilstain bedraagt 3370 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de klanten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Bilstain?

Puur voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bilstain

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Bilstain vergelijken? D.m.v. onderstaande tips vind je zonder problemen een professionele monteur in de regio. Het merendeel van de bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer expliciet jouw woning. Het soort huis (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Bilstain.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op die manier komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Nadien versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de regio. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bilstain op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Bilstain
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bilstain een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!