Goé

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Goé? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege het financieel interessante plaatje, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Met de zonnepanelen-vergelijker check je uitgebreide toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Goé!

zonnepanelen installateur 4834
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuik
GemeenteLimbourg
Postcode48340
Gasverbruik23.950 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€175,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Goé februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Limbourg. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Limbourg kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Goé
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4670), dan profiteer je al van een korting van zo’n €579. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim vele tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (februari 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Goé komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 2780 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €695,00 (onkosten februari 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Goé kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118107€3475 – €4400€430
2309011€5200 – €5850€575
3346015€6000 – €6025€725
4412018€6475 – €6675€910
5454019€6900 – €7300€970
6500022€7625 – €7850€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Goé check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goé bedraagt 3375 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Goé?

Puur voor panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-goe

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Goé vergelijken? D.m.v. onderstaande tips heb jij in een zeer korte periode een uitmuntende vakspecialist in de regio. Een aantal monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf duidelijk het huis. Het soort woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Goé.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere scholen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Goé op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Goé
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Goé een vergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!