Zingem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Zingem? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via de zonnepanelen-vergelijker check jij veelzijdige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Zingem!

zonnepanelen installateur 9750
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode97500
Gasverbruik21.320 kWh
Stroomverbruik kWh3551,37919061094 kWh
Gemiddelde energierekening€168,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Zingem september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be vind je wat de regels zijn in de gemeente Kruisem. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Kruisem zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Zingem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra voordelig een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4540), dan bedraagt het voordeel al snel €563. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Zingem variëren tussen de €4200 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor om en nabij 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent en/of Qurrent betaal je al snel €757,50 (vergoeding september 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Zingem bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3450 – €4200€380
2297013€5175 – €5650€550
3324016€6000 – €6250€700
4405016€6375 – €6750€950
5440019€7000 – €7225€970
6504022€7425 – €8175€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Zingem tref jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zingem is 3551,37919061094 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Zingem?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zingem

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Zingem vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder kies jij moeiteloos een deskundige vakman in je woonplaats. Verschillende adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Zingem.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijv. Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Zingem op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Zingem
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Zingem een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!