Nokere

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Nokere? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Met behulp van zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels zonnepanelenvoordeel.be tref jij omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Nokere!

zonnepanelen installateur 9771
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Duurzame investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode97710
Gasverbruik21.340 kWh
Stroomverbruik kWh3552,0040278477 kWh
Gemiddelde energierekening€168,84

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nokere april 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Kruisem. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Kruisem bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Nokere
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4560), dan is het belastingvoordeel al gauw €565. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 500.000consumenten wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Nokere komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 3050 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €762,50 (prijs april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Nokere kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117208€3475 – €4300€410
2293011€5200 – €5800€550
3356014€6000 – €6275€825
4390017€6375 – €6775€900
5468019€6975 – €7300€970
6508021€7525 – €8200€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Nokere achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nokere is 3552,0040278477 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Nokere?

Voor PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nokere

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Nokere vergelijken? Door middel van het advies hieronder heb jij in enkele stappen een erkende specialist in jouw omgeving. Verschillende aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Nokere.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar check ook op certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nokere op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Nokere
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Nokere een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!