Kruishoutem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Kruishoutem? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via onze website tref jij waardevolle info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Kruishoutem!

zonnepanelen installateur 9770
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode97700
Gasverbruik21.330 kWh
Stroomverbruik kWh3551,69160922932 kWh
Gemiddelde energierekening€168,79

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kruishoutem juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je wat de regels zijn in de gemeente Kruisem. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Kruisem zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Kruishoutem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4550), dan loopt het voordeel al gauw op tot €564. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Kruishoutem zitten vaak tussen de €4000 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op pakweg 3040 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Nuon betaal je daarvoor zo’n €760,00 (prijs juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Kruishoutem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117008€3400 – €4500€420
2297011€5175 – €5775€500
3344016€6000 – €6025€850
4398016€6375 – €6750€920
5455019€6925 – €7275€1020
6510021€7550 – €7900€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Kruishoutem ontdek jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kruishoutem bedraagt 3551,69160922932 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh zijn dat 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De meeste consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Kruishoutem?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kruishoutem

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Kruishoutem vergelijken? Dankzij onze stappenplan zoek je moeiteloos een goede installateur in de regio. Tal van specialisten hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Definieer de aard van de woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Kruishoutem.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste offerte, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijv. IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kruishoutem op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Kruishoutem
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Kruishoutem een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!