Everberg

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Everberg? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van deze pagina tref je omvangrijke informatie over zonnepanelen kopen in Everberg!

zonnepanelen installateur 3078
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenberg
Postcode30780
Gasverbruik21.920 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€166,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Everberg mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Kortenberg. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Kortenberg kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Everberg
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4640), dan profiteer je al van een korting van zo’n €575. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Everberg schommelen tussen de €4700 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen mondt uit in zo’n 2900 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €725,00 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Everberg kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3400 – €4475€440
2272011€5000 – €5600€600
3352016€6050 – €6050€700
4396017€6400 – €6600€920
5465019€6900 – €7125€1020
6499021€7700 – €8175€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Everberg vind jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Everberg bedraagt 3360 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Veel consumenten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Everberg?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-everberg

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Everberg vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten vergelijk je binnen enkele minuten een uitmuntende vakman in je postcodegebied. Diverse adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de aard van de woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Everberg.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn naam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificering (denk aan Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Everberg op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Everberg
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Everberg een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!