Sint-Joris-Weert

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Sint-Joris-Weert? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze tool tref jij samengestelde info m.b.t. zonnepanelen kopen in Sint-Joris-Weert!

zonnepanelen installateur 3051
 • Lagere energielasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteOud-Heverlee
Postcode30510
Gasverbruik21.850 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€165,85

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sint-Joris-Weert mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Oud-Heverlee. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Oud-Heverlee zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Sint-Joris-Weert
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4570), dan is het voordeel al snel €567. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Sint-Joris-Weert liggen tussen de €5200 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in grofweg 2830 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Powerpeers betaal je hiervoor wel €707,50 (vergoeding mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Sint-Joris-Weert is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120708€3450 – €4325€420
2284013€5075 – €5750€600
3332016€5925 – €6150€875
4418016€6425 – €6725€950
5444019€6950 – €7200€960
6514021€7650 – €8025€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Sint-Joris-Weert check je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Joris-Weert is 3325 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Sint-Joris-Weert?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-joris-weert

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Sint-Joris-Weert vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan kies jij in een zeer korte periode een uitmuntende specialist in je woonplaats. Sommige adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Sint-Joris-Weert.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Joris-Weert op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Sint-Joris-Weert
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Joris-Weert een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!