Korbeek-Dijle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Korbeek-Dijle? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je omvangrijke aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Korbeek-Dijle!

zonnepanelen installateur 3060
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBertem
Postcode30600
Gasverbruik21.890 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€166,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Korbeek-Dijle mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bertem. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Bertem zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Korbeek-Dijle
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4610), dan pak je al snel €571. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Korbeek-Dijle komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa pakweg 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en NLE betaal je hiervoor wel €717,50 (vergoeding mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Korbeek-Dijle kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3425 – €4250€390
2285013€5150 – €5800€575
3333015€6000 – €6050€800
4413018€6425 – €6725€930
5447019€7050 – €7300€980
6501022€7500 – €8150€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Korbeek-Dijle ontdek je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Korbeek-Dijle is 3345 kWh. Dat staat gelijk aan circa 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder zijn er dunne-film panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Korbeek-Dijle?

Bij het installeren van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-korbeek-dijle

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Korbeek-Dijle vergelijken? Via tips van onze adviseurs vind jij in enkele stappen een goede vakman in jouw eigen buurt. Tal van specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de tarieven. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Korbeek-Dijle.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Korbeek-Dijle op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Korbeek-Dijle
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Korbeek-Dijle een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!