Erps-Kwerps

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Erps-Kwerps? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van onze vergelijker tref je handige informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Erps-Kwerps!

zonnepanelen installateur 3071
 • Lagere energielasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenberg
Postcode30710
Gasverbruik21.910 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€166,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Erps-Kwerps mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat de regels zijn in de gemeente Kortenberg. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Kortenberg bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Erps-Kwerps
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4630), dan is het belastingvoordeel al gauw €574. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Erps-Kwerps zitten vaak tussen de €5200 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Oxxio betaal je al snel €722,50 (prijs mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Erps-Kwerps kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121006€3675 – €4275€440
2308012€5125 – €5850€525
3353014€5900 – €6150€750
4404018€6500 – €6825€910
5449019€7025 – €7175€1020
6488023€7475 – €7850€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Erps-Kwerps bekijk jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Erps-Kwerps bedraagt 3355 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Erps-Kwerps?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-erps-kwerps

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Erps-Kwerps vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt zoek je zonder problemen een uitmuntende specialist in jouw streek. Verscheidene leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het soort huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Erps-Kwerps.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Erps-Kwerps op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Erps-Kwerps
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Erps-Kwerps een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!