Sint-Agatha-Rode

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sint-Agatha-Rode? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. D.m.v. zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via zonnepanelenvoordeel.be bekijk je actuele raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Sint-Agatha-Rode!

zonnepanelen installateur 3040
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHuldenberg
Postcode30400
Gasverbruik21.840 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€165,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sint-Agatha-Rode mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Huldenberg. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Huldenberg is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Sint-Agatha-Rode
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4560), dan is het belastingvoordeel al gauw €565. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sint-Agatha-Rode liggen tussen de €4500 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2820 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of NLE betaal je hiervoor wel €705,00 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Sint-Agatha-Rode bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118708€3650 – €4450€430
2300013€5125 – €5800€500
3334015€6000 – €6100€725
4406018€6475 – €6725€930
5431019€6925 – €7150€980
6490021€7600 – €7825€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Sint-Agatha-Rode achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Agatha-Rode is 3320 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Sint-Agatha-Rode?

Voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-agatha-rode

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Sint-Agatha-Rode vergelijken? Met het advies hieronder kies jij vandaag nog een deskundige installateur in jouw eigen buurt. Verscheidene bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Sint-Agatha-Rode.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft je voor- en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Agatha-Rode op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Sint-Agatha-Rode
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Agatha-Rode een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!