Pervijze

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Pervijze? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij samengestelde tips aangaande zonnepanelen kopen in Pervijze!

zonnepanelen installateur 8600
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode86000
Gasverbruik22.520 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€173,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Pervijze september 2023

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Diksmuide. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Diksmuide kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Pervijze
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4740), dan is het belastingvoordeel al gauw €588. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (september 2023) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Pervijze schommelen tussen de €5000 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert plusminus 3100 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €775,00 (prijspeil september 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Pervijze kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3400 – €4475€410
2300012€5050 – €5625€675
3327014€6075 – €6150€875
4398017€6400 – €6800€910
5467019€7025 – €7200€1000
6519021€7425 – €8050€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Pervijze lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pervijze is 3560 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 panelen van 300 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Pervijze?

Puur voor panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pervijze

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Pervijze vergelijken? Door onderstaande tips zoek jij zonder problemen een deskundige expert in de buurt. Tal van installateurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Pervijze.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn naam, tel. nr. en het mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op relevante keurmerken (zoals ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Pervijze op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Pervijze
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Pervijze een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!