Kasterlee

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Kasterlee? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij bruikbare adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Kasterlee!

zonnepanelen installateur 2460
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieAntwerpen
GemeenteKasterlee
Postcode24600
Gasverbruik22.490 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€168,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Kasterlee juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Kasterlee. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Kasterlee zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Kasterlee
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4460), dan pak je al snel €553. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kasterlee liggen tussen de €4400 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2830 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €707,50 (vergoeding juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Kasterlee kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120007€3525 – €4400€400
2276013€5075 – €5625€525
3351014€5900 – €6150€850
4398017€6300 – €6600€920
5470019€7100 – €7125€990
6514022€7575 – €7850€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Kasterlee bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kasterlee bedraagt 3345 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens zijn er dunne-film panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Kasterlee?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kasterlee

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Kasterlee vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder kies je snel en eenvoudig een uitstekende vakman in de regio. Veel aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de aard van het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Kasterlee.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kasterlee op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Kasterlee
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Kasterlee een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente