Geel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Geel? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker tref je accurate info over zonnepanelen kopen in Geel!

zonnepanelen installateur 2440
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Lange levensduur.

ProvincieAntwerpen
GemeenteGeel
Postcode24400
Gasverbruik22.470 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€168,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Geel mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Geel. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Geel bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Geel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4440), dan profiteer je al van een korting van zo’n €550. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Geel liggen tussen om en nabij de €4200 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2810 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie of Qurrent betaal je al snel €702,50 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Geel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3600 – €4275€430
2294011€5300 – €5825€625
3350014€6050 – €6200€700
4381016€6500 – €6700€940
5435019€7000 – €7225€1000
6519023€7575 – €8075€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Geel ontdek jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geel is 3335 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 11 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de investeerders prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Geel?

Bij het installeren van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-geel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Geel vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten tref je zonder problemen een uitstekende leverancier in jouw streek. Verscheidene aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer het soort woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Geel.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: naam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Geel op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Geel
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Geel een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!