Tielen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Tielen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels onze website doorzoek jij waardevolle raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Tielen!

zonnepanelen installateur 2460
 • Lagere energiekost.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Lange levensduur.

ProvincieAntwerpen
GemeenteKasterlee
Postcode24600
Gasverbruik23.230 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€173,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Tielen juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Kasterlee. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Kasterlee zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Tielen
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4450), dan is jouw winst al gauw €552. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een gepaste vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Tielen zitten vaak tussen de €4100 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen staat voor zo’n 2980 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €745,00 (prijs juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Tielen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3525 – €4225€420
2296012€5300 – €5900€625
3349016€5925 – €6150€775
4404016€6325 – €6650€900
5446019€7050 – €7200€990
6503021€7650 – €7975€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Tielen achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tielen is 3415 kWh. Dit staat voor plusminus 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Tielen?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tielen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Tielen vergelijken? Door onderstaande tips zoek jij moeiteloos een professionele installateur in jouw streek. Verscheidene monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort huis. Het genre huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Tielen.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Vandaar weten we hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van experts uit uw regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op certificering (bijvoorbeeld ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Tielen op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Tielen
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Tielen aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!