Mol

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Mol? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Via een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze tool check jij toepasbare tips over zonnepanelen kopen in Mol!

zonnepanelen installateur 2400
 • Lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • BTW terugvragen.

ProvincieAntwerpen
GemeenteMol
Postcode24000
Gasverbruik22.450 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€168,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Mol juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref je wat de regels zijn in de gemeente Mol. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Mol zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Mol
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4420), dan loopt het voordeel al gauw op tot €548. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Mol variëren tussen de €5100 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op zo’n 2790 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €697,50 (prijspeil juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Mol kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117407€3400 – €4325€380
2302013€5050 – €5800€600
3333015€5900 – €6275€725
4408018€6425 – €6675€940
5448019€6925 – €7225€1030
6503023€7475 – €8125€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Mol vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mol is 3325 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1900 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Mol?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mol

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Mol vergelijken? Met onze stappenplan heb jij binnen enkele minuten een goede vakspecialist in je woonplaats. De meeste monteurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Mol.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Dan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar check ook eventuele keurmerken (bijv. CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mol op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Mol
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Mol een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!