Zerkegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Zerkegem? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Via de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door deze pagina tref jij veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Zerkegem!

zonnepanelen installateur 8490
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteJabbeke
Postcode84900
Gasverbruik22.150 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€168,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Zerkegem april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Jabbeke. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Jabbeke is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Zerkegem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4370), dan is jouw winst al gauw €542. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zerkegem fluctueren tussen de €4800 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa plusminus 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €682,50 (prijspeil april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Zerkegem kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117307€3425 – €4275€420
2274011€5050 – €5850€575
3323014€6075 – €6175€750
4404017€6425 – €6700€930
5441019€6925 – €7275€1020
6519021€7675 – €8025€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Zerkegem tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zerkegem is 3375 kWh. Dit staat voor pakweg 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1925 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Zerkegem?

Voor het leggen van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zerkegem

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Zerkegem vergelijken? Door het onderstaande stappenplan tref je zonder problemen een uitmuntende aanbieder in de regio. Verscheidene adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk duidelijk het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Zerkegem.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Nadien versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijv. CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Zerkegem op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Zerkegem
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Zerkegem een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!