Snaaskerke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Snaaskerke? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels onze website doorzoek je toepasbare info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Snaaskerke!

zonnepanelen installateur 8470
 • Structureel lagere energiekost.
 • Groene investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteGistel
Postcode84700
Gasverbruik22.080 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€167,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Snaaskerke september 2023

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Gistel. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Gistel zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Snaaskerke
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5050), dan profiteer je al van een korting van zo’n €626. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Snaaskerke schommelen tussen de €5000 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 3070 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €767,50 (vergoeding september 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Snaaskerke kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118708€3575 – €4450€410
2289011€5125 – €5700€600
3329015€5975 – €6275€775
4391016€6325 – €6775€880
5434019€7000 – €7250€970
6511021€7650 – €8125€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Snaaskerke check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Snaaskerke bedraagt 3340 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Snaaskerke?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-snaaskerke

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Snaaskerke vergelijken? Dankzij onze stappenplan vind je in een zeer korte periode een uitmuntende vakman in de buurt. Verschillende bedrijven hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer het type huis. Het soort woning (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Snaaskerke.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Snaaskerke op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Snaaskerke
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Snaaskerke een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!