Bekegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Bekegem? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. D.m.v. zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij veelzijdige toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Bekegem!

zonnepanelen installateur 8480
 • Direct lagere energielasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIchtegem
Postcode84800
Gasverbruik22.100 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€167,46

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bekegem oktober 2023

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ichtegem. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Ichtegem bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Bekegem
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4320), dan pak je al snel €536. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim honderdduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bekegem liggen tussen om en nabij de €5000 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op zo’n 3090 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Powerpeers betaal je al snel €772,50 (vergoeding oktober 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Bekegem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117008€3625 – €4500€390
2291011€5275 – €5675€525
3324015€5975 – €6175€750
4414017€6550 – €6725€890
5431020€6900 – €7200€970
6498022€7425 – €8025€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Bekegem vind jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bekegem is 3350 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh zijn dat 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee investeerders prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Bekegem?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bekegem

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Bekegem vergelijken? Dankzij onderstaande tips vind je vandaag nog een deskundige vakman in de buurt. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Bekegem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Daardoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In een week volgen er offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bekegem op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Bekegem
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bekegem een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!