Snellegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Snellegem? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. D.m.v. zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door deze pagina vind jij veelzijdige adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Snellegem!

zonnepanelen installateur 8490
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet het milieu op 1.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Lange levensduur.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteJabbeke
Postcode84900
Gasverbruik22.120 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€167,77

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Snellegem oktober 2023

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Jabbeke. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Jabbeke kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Snellegem
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4340), dan is jouw winst al gauw €538. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat wel veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Snellegem liggen tussen om en nabij de €5300 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in om en nabij 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of NLE staat dit al gauw gelijk aan €675,00 (tarief oktober 2023). Via goedkope zonnepanelen in Snellegem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117207€3600 – €4400€390
2276011€5250 – €5625€500
3331016€5925 – €6250€800
4399016€6425 – €6850€900
5430020€7025 – €7275€1030
6519021€7400 – €7825€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Snellegem vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Snellegem is 3360 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde investeerders installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Snellegem?

Voor zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-snellegem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Snellegem vergelijken? Met het advies hieronder kies je in enkele stappen een uitstekende monteur in jouw omgeving. Verschillende monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de eigenschappen van het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Snellegem.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Zo weten we hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de regio. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Snellegem op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Snellegem
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Snellegem een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!