Eernegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Eernegem? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze vergelijker lees je waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Eernegem!

zonnepanelen installateur 8480
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIchtegem
Postcode84800
Gasverbruik22.110 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€167,61

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Eernegem september 2023

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Ichtegem. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Ichtegem zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Eernegem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4330), dan is het voordeel al snel €537. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Eernegem liggen tussen om en nabij de €4400 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor circa 3100 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €775,00 (tarief september 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Eernegem bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120706€3575 – €4225€440
2275013€5125 – €5825€650
3334015€6050 – €6250€750
4398016€6500 – €6725€940
5457020€7050 – €7200€1020
6480022€7450 – €7950€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Eernegem ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eernegem is 3355 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Eernegem?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-eernegem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Eernegem vergelijken? Door onderstaande tips vergelijk je snel en eenvoudig een goede specialist in je woonplaats. Verscheidene specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk expliciet het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Eernegem.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: naam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend versturen ze de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Eernegem op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Eernegem
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Eernegem een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!