Zevekote

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Zevekote? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Mede door het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door zonnepanelenvoordeel.be lees jij waardevolle raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Zevekote!

zonnepanelen installateur 8470
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteGistel
Postcode84700
Gasverbruik22.090 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€167,30

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Zevekote juli 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij de spelregels in de gemeente Gistel. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Gistel zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Zevekote
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4310), dan is het voordeel al snel €534. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jenatuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Zevekote komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in circa 3080 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en NLE betaal je daarvoor ongeveer €770,00 (prijs juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Zevekote bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120906€3400 – €4200€440
2294012€5075 – €5900€625
3353015€5900 – €6125€825
4387016€6550 – €6750€890
5452019€6950 – €7125€1020
6497023€7400 – €7975€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Zevekote vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zevekote bedraagt 3345 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 panelen van 325 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2825 kWh zijn dat er 12, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de mensen bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Zevekote?

Bij het installeren van panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zevekote

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Zevekote vergelijken? Via onze stappenplan tref jij in een zeer korte periode een erkende vakman in jouw omgeving. Sommige bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft dan actueel zonnepanelen advies in Zevekote.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook op certificering (zoals TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zevekote op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Zevekote
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Zevekote een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!