Varsenare

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Varsenare? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege dalende prijzen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be ontdek je praktische gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Varsenare!

zonnepanelen installateur 8490
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteJabbeke
Postcode84900
Gasverbruik22.140 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€168,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Varsenare juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Jabbeke. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Jabbeke zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Varsenare
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4360), dan is het voordeel al snel €540. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Varsenare liggen tussen om en nabij de €5400 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in pakweg 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je hiervoor wel €680,00 (tarief juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Varsenare bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118608€3575 – €4450€440
2279012€5200 – €5850€550
3339014€5975 – €6275€825
4412016€6500 – €6825€950
5447020€7000 – €7300€1030
6490023€7550 – €8175€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Varsenare zie je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Varsenare is 3370 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 12 panelen van 320 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Varsenare?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-varsenare

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Varsenare vergelijken? D.m.v. onze stappenplan zoek je snel en eenvoudig een professionele leverancier in jouw omgeving. Het merendeel van de leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer het soort huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Varsenare.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft je voor- en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Zo komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Varsenare op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Varsenare
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Varsenare een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!