Moere

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Moere? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door onze vergelijker bekijk je omvangrijke info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Moere!

zonnepanelen installateur 8470
 • Minder betalen voor stroom.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteGistel
Postcode84700
Gasverbruik22.070 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€167,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Moere september 2023

Een speciale subsidie is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Gistel. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Gistel bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Moere
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens met een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5040), dan bedraagt het voordeel al snel €625. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Moere zitten vaak tussen de €4000 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 3060 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €765,00 (tarieven september 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Moere kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118406€3600 – €4250€420
2277012€5125 – €5725€675
3355016€6100 – €6275€825
4397016€6550 – €6750€910
5448020€7025 – €7175€990
6488022€7450 – €8025€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Moere tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moere bedraagt 3335 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Moere?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-moere

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Moere vergelijken? Via onderstaande tips vind jij in een zeer korte periode een goede leverancier in de buurt. Een aantal aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de eigenschappen van het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Moere.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en het emailadres. Daardoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (zoals CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Moere op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Moere
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Moere een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!