Stalhille

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Stalhille? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Geholpen door zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be bekijk je praktische toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Stalhille!

zonnepanelen installateur 8490
 • Lagere energielasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteJabbeke
Postcode84900
Gasverbruik22.130 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€167,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Stalhille juni 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Jabbeke. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Jabbeke bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Stalhille
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4350), dan bedraagt het voordeel al snel €539. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat wel veranderen: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juni 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Stalhille fluctueren tussen de €4500 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2710 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €677,50 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Stalhille is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120608€3500 – €4275€430
2297011€5150 – €5700€675
3343014€6075 – €6150€775
4409017€6450 – €6825€940
5449020€7050 – €7250€1020
6512023€7675 – €7825€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Stalhille lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stalhille is 3365 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Stalhille?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-stalhille

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Stalhille vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vind je snel en eenvoudig een erkende vakman in jouw streek. Een aantal bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Stalhille.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Stalhille op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Stalhille
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Stalhille een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!