Neerijse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Neerijse? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Met zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met onze vergelijker vind jij veelzijdige info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Neerijse!

zonnepanelen installateur 3040
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHuldenberg
Postcode30400
Gasverbruik21.820 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€165,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Neerijse juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Huldenberg. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Huldenberg is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Neerijse
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4540), dan is het belastingvoordeel al gauw €563. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Neerijse variëren tussen de €4200 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op om en nabij 2800 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €700,00 (kosten juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Neerijse bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117407€3575 – €4325€430
2280012€5075 – €5600€575
3360014€5975 – €6125€750
4404018€6300 – €6600€880
5443019€6975 – €7150€1000
6496023€7525 – €8075€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Neerijse bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neerijse is 3310 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de consumenten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Neerijse?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neerijse

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Neerijse vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan heb jij vandaag nog een professionele specialist in jouw streek. Sommige monteurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Definieer expliciet het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman biedt zo interessant zonnepanelen advies in Neerijse.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Neerijse op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Neerijse
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Neerijse een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!