Fronville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Fronville? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van onze tool lees jij waardevolle toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Fronville!

zonnepanelen installateur 6990
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHotton
Postcode69900
Gasverbruik21.580 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€166,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Fronville juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Hotton. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Hotton zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Fronville
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens met een lage rente een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4550), dan is het belastingvoordeel al gauw €564. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Fronville variëren tussen de €4500 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pakweg 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en Qurrent betaal je hiervoor wel €745,00 (prijs juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Fronville kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120007€3400 – €4325€410
2299011€5300 – €5700€575
3344014€6000 – €6275€750
4395017€6450 – €6750€890
5448020€7100 – €7150€960
6495022€7675 – €7875€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Fronville achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fronville is 3390 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 12 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste klanten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Fronville?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fronville

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Fronville vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten kies je in enkele stappen een uitstekende leverancier in je woonplaats. Verscheidene aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Fronville.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft naam, het 06-nummer, en het emailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (denk aan ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Fronville op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Fronville
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Fronville een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!